Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Руски домашен кекс

Руски домашен кекс

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Руски домашен кекс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ще трябва да изядем поне още едно парче от този руски кекс, за да преценим обективно дали превъзхожда някой от традиционните кексове, които сме свикнали да приготвяме"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ½ ч.ч.
  • масло - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото, изсипваме го в купа и към него с разбъркване добавяме захарта и яйцата. За по-лесно използваме миксер.

Добавяме брашното, солта, содата, ванилията, и измитите стафиди.

Намазваме с масло и поръсваме с брашно тавичка и в нея изсипваме сместа, като следим тя да запълни до ¾ от обема.

Печем 30-40 минути при температура 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: