Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко с булгур по добруджански

Агнешко с булгур по добруджански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Агнешко с булгур по добруджански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 г
  • булгур - 300 г
  • олио - 100 мл.
  • домати - 80 г
  • чушки - 50 г, зелени
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лютеница - 20 г
  • сол - на вкус
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на порции. Запържваме го в олиото. Вадим месото.

В същата мазнина запържваме последователно лука, нарязаните чушки и домати, почистения и измит булгур, черния и червен пипер, сол на вкус и лютеницата.

Ястието се залива с топла вода, прибавяме маслото и варим на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: