Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Добруджанки с мая

Добруджанки с мая

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Добруджанки с мая
Снимка: Марияна
1 / 3
19/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пухкави закусчици от стария тефтер, които едно време мама ни правеше"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1/2 пакетче (за бучване отгоре)
  • брашно - 2.5 - 3 ч.ч
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • сирене - 1 ч.ч
  • сусам - или ръсеница
  • вода - топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шупваме маята в киселото мляко. Размивам маята в топла водичка с щипка захар. Пресявам брашното.

Добавям в кладенче щипка сол, разбитите яйца, натрошеното сиренце, млякото със содата, маята. От замесеното тесто откъсвам и правя топки с намазнени ръце.

Редя в тава, която е намазана с олио и посипана с брашно. Оставаме настрана за 30 минути на топло.

Отгоре върху всяка добруджанка слагам масло. Поръсвам със сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много хубаво са бухнали, точно както трябва да се получи с това тесто.
19.05.2016 15:34
1
Покажи всички подкоментари