Агнешко по добруджански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко по добруджански1 / 2
25/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
185 мин.
Порции
6
"Перфектното агнешко, приготвено по семпъл, традиционен и много лесен начин"

Необходими Продукти

  • агнешки ребърца - 1 кг
  • домати - 6 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 10 стръка
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 4 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на парчета заедно с костите. Доматите се настъргват и се смесват с нарязаните на ситно зелени подправки, черния пипер, солта и олиото. Всичко се разбърква добре.

Лукът се реже на шайби и се реди в тава, намазана с мазнина. Месото се топи в доматената смес.

Месото се реди в тавата, а остатъкът от сместа се излива върху него. Тавата се покрива с фолио и се пече 2 часа на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: