Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Картофена яхния с пилешки бутчета

Картофена яхния с пилешки бутчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Картофена яхния с пилешки бутчета
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Класиката, за която ще чуете само хвалебствия - картофена яхния с пилешки бутчета"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • пилешки бутчета - 3 бр., цели с част от гърба
  • сол - на вкус
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 30 мл
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и ги режем през хрущяла на две.

Загряваме в дълбока тенджера олиото и запечатваме за кратко месото от двете страни. Вадим от тенджерата.

В същата мазнина задушаваме нарязаните на дребно лук и моркови. Изсипваме обелените и нарязани на кубчета картофи и разбъркваме.

Добавяме доматеното пюре и щипка захар и запържваме. Връщаме обратно месото и доливаме вода, около 1 литър.

Посоляваме и слагаме черен пипер на вкус. Намаляваме котлона на средна степен и оставяме да къкри под капак за 30-40 мин.

Махаме капака и добавяме брашното разтворено в малко студена вода, за да се сгъсти сосът. Оставяме яхнията още 15 мин. на котлона без капак.

Картофената яхния с пилешки бутчета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Люси
Люси
Традиционна манджа
30.11.2015 20:02