Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета и ги режем през хрущяла на две.
Загряваме в дълбока тенджера олиото и запечатваме за кратко месото от двете страни. Вадим от тенджерата.
В същата мазнина задушаваме нарязаните на дребно лук и моркови. Изсипваме обелените и нарязани на кубчета картофи и разбъркваме.
Добавяме доматеното пюре и щипка захар и запържваме. Връщаме обратно месото и доливаме вода, около 1 литър.
Посоляваме и слагаме черен пипер на вкус. Намаляваме котлона на средна степен и оставяме да къкри под капак за 30-40 мин.
Махаме капака и добавяме брашното разтворено в малко студена вода, за да се сгъсти сосът. Оставяме яхнията още 15 мин. на котлона без капак.
Картофената яхния с пилешки бутчета е готова.
Коментари