Начин на приготвяне
Нарежете маслото на малки парченца и го смесете с шафрана. Настържете кората на единия от портокалите, а другия нарежете на тънки шайбички. Измийте пуйката и я подсушете добре.
Натъркайте я със сол и пипер – отвън и отвътре. Отвътре я намажете и с настърганата кора. Внимателно повдигнете кожата на гърдите. Натъркайте резените портокал с шафрановото масло и подпъхнете в пуйката.
Привържете бутчетата на пуйката и я сложете в намаслена тава. Намажете я с останалото масло. Покрийте с фолио и налейте бульона в тавата.
Печете в най-долната част на загрята на 180 градуса фурна за около 3 часа. От време на време поливайте с бульона. След като мине 1.5 часа махнете фолиото. Извадете готовата пуйка и прецедете бульона.
Добавете мармалада и марсалата и кипнете за 5 минути. Сгъстете с нишестето и и поднесете пуйката със соса. Резултатът е наистина много вкусна и ароматна пуйка.