Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Италиански палачинки с кестеново брашно

Италиански палачинки с кестеново брашно

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански палачинки с кестеново брашно2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кестеново брашно - 250 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 40 г
  • рикота - 200 г
  • мед - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват брашното от кестени и водата и се бъркат интензивно, за да няма бучки. Добавя се зехтинът, солта и всичко се разбърква отново.

В сгорещен тиган, намазан с масло, се излива по малко от тестото и тиганът се накланя на една страна така, че тестото да се разпредели по дъното.

Пържат се по 2 минути от едната страна, обръщат се и се пържат 1 минута от другата страна.

Палачинките се слагат една върху друга и се държат на топло.

Сервират се, като във всяка палачинка се слага по малко рикота, завива се на руло и се полива с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: