Шоколадова торта с печени блатове

Марина НордМарина НордНовак1219
29/11/2015
"Няма да сбъркате, ако добавите и повечко ром "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 789
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се блатовете, като брашното, бакпулверът и содата се смесват, добавя се какаото и се разбърква. Маслото се оставя да омекне и се добавя захарта. Разбива се до бяло.

Добавят се яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване. Млякото се затопля съвсем леко и се смесва с оцета. Маслената смес се добавя към брашното с бакпулвера, содата и какаото. Добавя се пресеченото мляко и се разбърква.

Получава се тесто, което се излива в ринг за торта и се пече 30 минути на 180 градуса. Вади се от фурната и се оставя да изстине в ринга. Вади се от ринга и се разрязва на две така, че да се получат два блата. И двата блата се поръсват с ром, за да се напоят.

Приготвя се крем, като кондензираното мляко се разбива с миксер и по малко се добавя омекналото на стайна температура масло. Долният блат се намазва с крем, покрива се с горния и се полива с глазура.

Тя се приготвя, като маслото се разтопява на бавен огън, добавя се захарта и млякото и се вари на бавен огън до разтварянето на захарта. Добавя се какаото и сместа се кипва, след което веднага се сваля от котлона. След като глазурата леко изстине, с нея се полива тортата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Съни
Съни
04.12.2015 16:05
Изглежда страхотно!
0
0
Кристина Черникова
С готови блатове също си я бива!
0
0