Начин на приготвяне
Приготвят се блатовете, като брашното, бакпулверът и содата се смесват, добавя се какаото и се разбърква. Маслото се оставя да омекне и се добавя захарта. Разбива се до бяло.
Добавят се яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване. Млякото се затопля съвсем леко и се смесва с оцета. Маслената смес се добавя към брашното с бакпулвера, содата и какаото. Добавя се пресеченото мляко и се разбърква.
Получава се тесто, което се излива в ринг за торта и се пече 30 минути на 180 градуса. Вади се от фурната и се оставя да изстине в ринга. Вади се от ринга и се разрязва на две така, че да се получат два блата. И двата блата се поръсват с ром, за да се напоят.
Приготвя се крем, като кондензираното мляко се разбива с миксер и по малко се добавя омекналото на стайна температура масло. Долният блат се намазва с крем, покрива се с горния и се полива с глазура.
Тя се приготвя, като маслото се разтопява на бавен огън, добавя се захарта и млякото и се вари на бавен огън до разтварянето на захарта. Добавя се какаото и сместа се кипва, след което веднага се сваля от котлона. След като глазурата леко изстине, с нея се полива тортата.
Коментари