Начин на приготвяне
За блата: Разбиваме яйцата със захарта до пухкав крем.
Прибавяме олиото, киселото мляко с разбърканата сода, ванилията, какаото и брашното. Бъркаме с миксера до получаването на гъсто кексово тесто.
Прибавяме сладкото внимателно, разбъркваме.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 60 мин. Вадим и охлаждаме, разрязваме на три блата.
Всеки блат напояваме с малко от вишновката, разбъркана с топла вода.
За крема: Приготвяме пудинга според указанията на пакета. Оставяме да изстине малко.
За удобство поставяме единия блат във формата за торта.
Заливаме с половината от още топлия пудинг и оставяме да стегне. Пудинга попива в тортата и тя става по сочна.
Поставяме втория блат и повтаряме процедурата.
Поставяме третия блат.
За глазурата: Разбиваме течната сметана докато стане плътна и добавяме с разбъркване маскарпонето.
С тази смес намазваме тортата и посипваме с кокосови стърготини.
Поставяме в хладилник за 4-5 часа.