Агнешко бутче по македонски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Агнешко бутче по македонски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • пресен чесън - 2 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме бутчето внимателно покрай бедрената кост, като правим дълбок прорез като джоб. Посоляваме бутчето отвътре и отвън.

Нарязваме лука, чесъна и магданоза на ситно, поръсваме ги със сол и черен пипер и ги намачкваме с ръка. С така приготвената плънка напълваме прореза, като сложим и малко масло и го зашиваме.

Слагаме бутчето в йенска тенджера, намазваме го с масло и доливаме 2 ч.ч. вода.

Захлупваме и печем на умерена фурна за около 3 часа. Малко преди да е готово махаме капака, поливаме със соса от печенето и връщаме във фурната да се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: