Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешки вратлета в гювеч

Агнешки вратлета в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Агнешки вратлета в гювеч
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Сготвили сте всичко, а вратлетата са останали? Ето и уникална рецепта за тях - за да си хапнете вкусно"

Необходими Продукти

  • агнешки вратлета - 3 бр.
  • гъби - 250 г печурки
  • брашно - 2 с.л. бяло
  • олио
  • бяло вино - 200 мл
  • вода
  • универсална подправка - за агнешко готова на Ади (съдържа сол, захар, червен пипер, магданоз, джоджен, чимен и лук)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте вратлетата много хубаво. Подсушете ги и натрийте с готовата подправка за агнешко месо.

Сложете вратлетата в гювеч и добавете вода 2-3 пръста от дъното. Захлупете и печете на 250 градуса за около час.

Междувременно задушете почистените и измити гъби в малко олио и вода. При готовност добавете бялото брашно и запържете за няколко минути.

Залейте с бялото вино. Извадете гювеча от фурната и с приготвения сос залейте вратлетата.

Печете агнешкото в гювеч още около час.

Агнешките вратлета в гювеч са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Нищо , че три дни ям само агнешко , тези вратлета определено ме съблазняват .
02.05.2016 19:35
1
Покажи всички подкоментари
Цеца Милошова
Цеца Милошова
Ха ха ха! Ама и аз съм една. То нали си пише...
30.04.2016 20:57
2
Покажи всички подкоментари
Цеца Милошова
Цеца Милошова
Много апетитни изглеждат. В какъв съд ги готвиш?
30.04.2016 20:44
1
Покажи всички подкоментари
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Заповядай! Вкусно е наистина ама малко тлъстичко ми иде. Трябваше повече да резна от тук от там :) Аз пък чакам рецепти за козунаци :) Тази година се отдадох само на агнешкото и нещо ме домързя за козунаци : ) Та набелязвам хубави рецепти за догодина или по-късно през тази :)
30.04.2016 16:21
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Оххх леле каква вкусотия! Нина,зарязвам козунаците и идаааа :)))
30.04.2016 16:17
1
Покажи всички подкоментари