Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Френски сухарчета Анета

Френски сухарчета Анета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Френски сухарчета Анета
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Пустите му французи, и сухарчетата им едни такива - по-апетитни от всички, на които сме попадали досега"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 4 с.л. течен или 2 с.л. твърд мед
  • сода - 1 ч.л. разтворена в 1 с.л. оцет
  • карамфил - 3 - 4 зрънца ситно счукан
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • брашно - около 3 ч.ч., до средно твърдо тесто
  • орехи - 100 гр. или други ядки (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме разбитите яйца, захарта, меда, угасената в оцет сода, счукания карамфил, олиото, канелата и наситнените орехи. Смесваме съставките добре.

Започваме да прибавяме брашното до получаването на средно гъсто тесто.

Оформя се като хлебче и се разделя на 4, 6 или 8 суджука според големината на тавата. Тавата трябва да е правоъгълна. Може да се подмаже с олио или да се използва хартия за печене.

Суджучетата се подреждат на разстояние едно от друго и се пекат за около 20-25 на 180 градуса в средата на фурната.

Когато придобият златист загар, се изваждат и веднага се нарязват на парченца с дебелина около 1 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Севда Андреева
Севда Андреева
Рецептата е страхотна!
01.12.2015 11:26