Френски целувки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Френски целувки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. белтък
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • бадеми - 1 ч.ч. начупени, бланширани
  • бадемова есенция - 3 - 4 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със солта на сняг.

Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме и захарта, така че да получим гъста смес.

Бланшираните и начупени бадеми, както и бадемовата есенция се добавят в сместа и се объркват внимателно с лъжица. Така приготвената смес за целувки трябва да се остави да почине 2 часа.

С помощта на лъжица или шприц оформяме целувки, които нареждаме върху предварително намазнена хартия за печене.

Френските целувки се пекат до покафеняване в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка: