Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с пилешко месо и домати

Ризото с пилешко месо и домати

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Ризото с пилешко месо и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Какво е общото между пиле с ориз и ориз с домати - ето го - и резултатът ще надмине всичките ви очаквания"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • кашкавал - 80 г
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на дребно пилешкото месо и го сваряваме.

Отделно задушаваме в част от маслото настъргания морков и малко вода.

Добавяме обелените и нарязани на ситно домати, почистения и измит ориз, черния пипер и солта.

Зариваме с бульона на пилето и задушаваме за 10 мин.

Добавяме останалото масло и месото и печем в умерена фурна.

Когато е почти готово, поръсваме ризотото с настъргания кашкавал и нарязания на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: