Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с пилешко месо и спанак

Ризото с пилешко месо и спанак

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ризото с пилешко месо и спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ефектно и много вкусно ризото с пилешко и спанак. И на обяд, и на вечеря ще си хапнем от него"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 350 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид, малка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • спанак - 300 г
  • бяло вино - 150 мл.
  • бульон - 1 л. пилешки или вода
  • масло - 20 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • пармезан - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тенджера и запържете накълцания лук с целите скилидки чесън. Добавете нарязаното пилешко месо и запържете, докато промени цвета си.

Добавете ориза и бъркайте, докато стане стъклен, след което долейте виното и разбъркайте, докато се изпари.

Почистеният, подсушен и нарязан спанак също се добавя, разбърква се и се долива 1 ч.ч. бульон. Вари се, докато течността се абсорбира от ориза, след което отново се долива бульон - така, докато оризът е сварен, но не разварен.

Накрая овкусете с подправките, объркайте с настърган пармезан и поднесете.

Ако обичате ризото, може да изпробвате още Ризото с гъби и шунка, Ризото с къри, Ризото ала Миланезе, Ризото със сметана, Пилешко ризото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: