Пълнени яйца с бекон

BibiBibi
Новак
1510747
Пълнени яйца с бекон
Снимка: Bibi
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Знаете ли какво да направите с яйцата от Великден, които стоят в хладилника ви? Ето и нашето предложение"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • бекон - около 150 г пушен
  • майонеза - 1/2 кофичка
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, след което ги разрязваме на половинки и отделяме в купа сварените жълтъци.

Половинките белтъци нареждаме в красива чиния. Намачкваме жълтъците в купата, след което прибавяме половин кофичка майонеза (може и малко повече, аз лично обичам с повече), 1 с.л. горчица и нарязания на малки кубчета бекон.

Добавяме две щипки сол и малко черен пипер. Объркваме хубаво сместа и с нея богато пълним половинките белтък.

Отгоре наръсваме с червен пипер, малко зехтин, малко балсамов оцет и за финал наръсваме с магданоз.

Страшно вкусно и ефектно предястие за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: