Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с бадеми и стафиди

Свинско с бадеми и стафиди

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Свинско с бадеми и стафиди1 / 2
03/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • свинско месо - 500 г филе или котлети
  • бадеми - 100 г
  • стафиди - 50 г
  • черен пипер - 2 г
  • къри - 2 г
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 70 мл
  • ориз - 2 ч.ч.
  • масло - 100 гр.
  • сол - на вкус
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтина запържваме нарязаното на ивици и овкусено със сол и черен пипер филе или направо цели котлети.

Изваждаме го и в същата мазнина запържваме обелените и нарязани на кубчета картофи.

Към тях прибавяме сварените и обелени бадеми и стафидите.

Разбъркваме добре и прибавяме кърито.

Отделно сваряваме яйцата, обелваме ги и ги изпържваме в същата мазнина до зачервяване.

В тенджера на котлона разтопяваме маслото и в него запържваме измития ориз.

Прибавяме водата и варим под капак, докато оризът набъбне.

Намаляваме силата на огъня и варим на слаб огън до полуготовност.

Махаме от котлона и покриваме тенджерата с кухненска хартия, сгъната на две. Похлупваме с капак и оставяме за 20 мин.

В голяма сервизна чиния нареждаме готовото филе и върху него изсипваме ориза. Върху ориза редим яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

G.Ivanova
G.Ivanova
интересна и рецепта
25.12.2015 15:16