Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Оризов кейк с бадеми, стафиди и черен шоколад

Оризов кейк с бадеми, стафиди и черен шоколад

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Оризов кейк с бадеми, стафиди и черен шоколад1 / 2
08/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч. заквасена
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • стафиди - 50 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • черен шоколад - 100 г
  • бадеми - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта, ванилията и содата за хляб. Добавя се сметаната и продължете да разбивате.

Сипете вътре оризовото брашно и грисa и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Прибавят се стафидите.

Кейковата смес се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие и се пече до пълна готовност.

Щом се охлади, оризовият кейк се изважда от формата и се глазира с разтопен черен шоколада. Поръсва се обилно с филирани бадеми и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тази рецепта не може да бъде направена по този начин с оризово брашно. Оризовото брашно е много сухо и поема много вода.
03.03.2023 12:45
1
Покажи всички подкоментари