Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Кисело зеле със сушени чушки, стафиди и свинско

Кисело зеле със сушени чушки, стафиди и свинско

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492431
Кисело зеле със сушени чушки, стафиди и свинско
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Смела, ароматна и супер вкусна импровизация на класическата рецепта за кисело зеле със свинско"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна глава
  • лук - 2 бр. стар
  • чушки - 4 бр. сушени
  • стафиди - 1 шепа
  • вода - 150 мл топла
  • олио - 2/3 к.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • свинско месо - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете чушките и стафидите в топлата вода и когато набъбнат, ги нарежете на едро. Нарежете свинските гърди на едри парчета и запечатайте в силно загрят и подмазан тиган за не повече от 3 мин.

Нарежете лука на средно големи кубчета, а зелето - на по-широки ивици. В подходяща за печене тава смесете зелето, лука, чушките, стафидите, черния пипер, доматеното пюре, водата от накиснатите чушки и олиото.

Разбъркайте смело с ръце, докато всичко се хомогенизира. Заравнете зеленчуците добре и заровете в тях парчета месо. Покрийте с алуминиево фолио и печете на 200 градуса до готовност - 30-40 мин.

Отвийте тавата и запечете още около 10 минути, докато покафенее. Поднесете ястието топло с чаша червено вино на стайна температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: