Начин на приготвяне
Накиснете чушките и стафидите в топлата вода и когато набъбнат, ги нарежете на едро. Нарежете свинските гърди на едри парчета и запечатайте в силно загрят и подмазан тиган за не повече от 3 мин.
Нарежете лука на средно големи кубчета, а зелето - на по-широки ивици. В подходяща за печене тава смесете зелето, лука, чушките, стафидите, черния пипер, доматеното пюре, водата от накиснатите чушки и олиото.
Разбъркайте смело с ръце, докато всичко се хомогенизира. Заравнете зеленчуците добре и заровете в тях парчета месо. Покрийте с алуминиево фолио и печете на 200 градуса до готовност - 30-40 мин.
Отвийте тавата и запечете още около 10 минути, докато покафенее. Поднесете ястието топло с чаша червено вино на стайна температура.