Начин на приготвяне
В зехтина запържваме нарязаното на ивици и овкусено със сол и черен пипер филе или направо цели котлети.
Изваждаме го и в същата мазнина запържваме обелените и нарязани на кубчета картофи.
Към тях прибавяме сварените и обелени бадеми и стафидите.
Разбъркваме добре и прибавяме кърито.
Отделно сваряваме яйцата, обелваме ги и ги изпържваме в същата мазнина до зачервяване.
В тенджера на котлона разтопяваме маслото и в него запържваме измития ориз.
Прибавяме водата и варим под капак, докато оризът набъбне.
Намаляваме силата на огъня и варим на слаб огън до полуготовност.
Махаме от котлона и покриваме тенджерата с кухненска хартия, сгъната на две. Похлупваме с капак и оставяме за 20 мин.
В голяма сервизна чиния нареждаме готовото филе и върху него изсипваме ориза. Върху ориза редим яйцата.
Коментари