Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Коледен венец с канела и охлюви

Коледен венец с канела и охлюви

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Ефектен и много вкусен коледен венец с канела и охлюви, който ще бъде чудесно допълнение за всяка коледна трапеза"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • брашно - 200 г бяло
  • брашно - 500 г типово
  • масло - 50 г краве
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл хладка, за маята
  • яйца - 1 бр.
  • портокалова кора - 1 с.л. настъргана и ситно нарязана
  • плънка
  • масло - 50 г
  • захар - 50 г
  • канела - 1 с.л.
  • шоколад - 50 г течен
  • за украса
  • лешници
  • червени боровинки
  • захарни пръчици - снежинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода и малко от захарта и с нея замесваме меко тесто с двата вида брашно. Оставете да втаса.

Отделете топче с размера на портокал, от което ще приготвите охлювите.

Разточете топчето и го намажете обилно с масло, а отгоре и с течен шоколад. Навийте го на руло и отрежете отделни охлювчета. Подредете ги в тава с хартия за печене и

Останалото парче тесто разточете на голям правоъгълник, отново намажете с масло и поръсете с ароматна смес от захар и канела.

Отново навийте на руло, което трябва да срежете по дължина през средата.

Усучете двата фитила и оформете венеца, като направите украса от боровинките и захарните снежинки, а по желание може да добавите и др. детайли.

Изпечете коледния венец в загрята 180 градуса фурна 30 минути.

Вкусна и ароматна КОЛЕДА !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много е вкусен и ароматен ,заслужава да се опита !
05.12.2015 19:25