Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибарска чорба с попчета

Рибарска чорба с попчета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31443242k
Рибарска чорба с попчета1 / 2
05/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • попчета - 1 кг
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • девесил - 1/2 ч.л.
  • сол
  • масло
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и се почиства от перките. По желание се махат главите и вътрешностите. Изкисва се в подкислена вода 1 час.

Лукът се нарязва и се вари в 8 ч.ч. вода. Когато омекне, се отстранява за известно време от бульона. На негово място се слагат попчетата.

Те се варят 10-15 минути, след което се вадят и се надребняват. По желание маха и кожата на рибата. Останалото месо се връща в супата.

Добавят се всички подправки, маслото, доматите и лукът. Яденето ври още 10-15 минути на слаб огън и се отстранява.

Преди сервиране се подправя със счукан чесън, лимонов сок и скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: