Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Домашна нуга с лешници и смокини

Домашна нуга с лешници и смокини

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна нуга с лешници и смокини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сметана - 200 г на прах
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • сладко от смокини - 50 г с 3 плода
  • бренди - 2 с.л.
  • портокали - сока от половин портокал
  • лешници - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците.

Разбиваме сметаната на прах с четирите белтъка и 50 г от захарта.

Върху котлона загряваме сладкото от смокини с бренди и сока на портокала, докато се сгъсти.

Постепенно добавяме предварително разбитите жълтъци с още 50 г от захарта.

Запичаме в сух тиган начуканите на едро лешници. Към тях прибавяме останалата захар и разбъркваме добре, докато се карамелизира.

Изсипваме получения крокан върху хартия да изстине, след което го начукваме на ситно.

Разбъркваме всичко и оставяме в подходяща правоъгълна форма в хладилник да стегне за 2 часа.

Сервираме нарязано на филии с дебелина 1.5 - 2 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: