Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник със заливка от прясно мляко

Тиквеник със заливка от прясно мляко

Тиквеник със заливка от прясно мляко
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6
  • тиква - 1 купа настъргана
  • захар - 3 с.л.
  • канела
  • орехи
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • масло - парченца
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете кора, намажете я с олио, сложете втора кора и разпределете плънката. Навийте на руло и подредете в тавичка с размер 24 см диаметър.

Направете същото и с останалите 4 кори и подреждайте като охлюв. Нарежете на парчета, залейте с двете разбити яйца със захарта, прясното мляко и ванилията.

Сложете тиквеника да се изпече в предварително загряна фурна 180 градуса 35-40 мин. - до готовност.

Готовия тиквеник прехвърлете в чиния и поръсете с пудра захар.

Другата тава е с класически тиквеник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: