Начин на приготвяне
Настържете тиквата на едро ренде. Към нея прибавете счуканите орехи, стафидите и гриса. Разбъркайте добре. Намажете кръгла тава с разтопено масло и поставете един лист от корите.
Вземете една кора, намажете я с масло. Вземете втора кора, намажете я с масло, поръсете с три препълнени лъжици от тиквената смес, поръсете с 3 ч.л. захар и навийте на руло.
Така процедирате с всички останали кори. Подредете рулата в тавата в кръг (като охлюв), като започнете от средата на тавата. Намажете оформения тиквеник с останалото масло.
Отделно в купа разбийте яйцата и добавете млякото, бакпулвера и ванилията, разбъркайте добре.
Полейте равномерно тиквеника отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
Печете за около 40 минути до златистокафяв цвят. Оставете да се поохлади. През това време смесете сока на лимона с пудра захар до гъст крем и поръсете тиквеника отгоре на ивици с лъжица.
Сочен, мек и много вкусен тиквеник! Витият тиквеник с яйчена заливка е готов.