Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Заливки»Заливка за мусака със прясно мляко

Заливка за мусака със прясно мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Заливка за мусака със прясно мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
"Най-вкусната заливка за мусака, която сме опитвали!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 с.л. с връх (100 г)
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в сгорещеното олио и добавете при непрекъснато бъркане леко топлото прясно мляко.

Овкусете със сол и бъркайте, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Снемете от котлона и добавете при непрекъснато бъркане едно по едно яйцата.

Ако се получи гъста заливка, може да добавите още едно яйце. Полейте заливката върху мусаката и сложете да се пече в силна фурна.

Щом леко се зачерви намалете печката и доопечете до готовност.

Получава се много дебеличка и вкусна пухкава заливка.

Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и тази класическа заливка за мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
511
46
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А кога , по дяволите , се добавя проклетата сода ?!
16.02.2024 18:46
Анонимен
Анонимен
Точно така я правя и аз и много ми харесва.
19.05.2023 07:02
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Но гърците слагат канела и други непривични за нас вкусове...
04.01.2023 00:10
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Христо Славейков
Христо Славейков
Стана прекрасна заливка с прясно мляко! За първи път правя такава, обикновено ползвам кисело мляко.....Това не е ли нещо подобно на сос Бешамел, както гърците си правят мусаката?!
04.01.2023 00:09
2
Людмила Цаниер
Людмила Цаниер
Получи се перфектно!Добавих рецептата към любимите си.
05.07.2013 14:43
6