Руло с бутер тесто

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Руло с бутер тесто
Снимка: Рая Андонова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6 парчета

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500г
  • гъби - 100г
  • царевица - 100 г
  • маслини - 50г без костилките
  • лютеница - 2 с.л.
  • кашкавал - 2/3 ч.ч. настърган
  • топено сирене - 4 резенчета
  • жълтъци
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се гъбите, царевицата, маслините и лютеницата. Добавя се и кашкавалът и се разбърква.

Тестото леко се разточва (да не са толкова дълбоки линиите, където е било сгънато, за да не се скъса). Поставя се с дългата страна към Вас.

В средата, между двете широки части, напреки на тях, се поставя сместа в широка лента, но не се разстила по цялото тесто и пред и зад нея трябва да има част от тестото.

По дължината на сместа се поставят парченцата топено сирене.

Тестото от двете страни на сместа се разрязва настрани на лентички. В четирите ъгъла остават правоъгълници тесто - премахват се.

Завиването на рулото започва с частта от тестото, която е пред сместа. След това с лентичките се продължава да се завива сместа, като се кръстосват. Преди последната лентичка се затваря задната част от тестото и лентичката я затиска отгоре. Рулото се намазва с един жълтък и се поръсва със сусам.

В тава се слага хартия за печене и се поставя рулото (трябва да сте внимателни, защото може да се разпадне при преместването). Пече се на 170 градуса до порозовяване и изпичане на тестото.

* Правоъгълниците, които остават от тестото, ги правя на обикновени бутерки с кашкавал и ги опичам заедно с рулото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: