Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Капелини със сьомга и сос от лимони, копър и водка

Капелини със сьомга и сос от лимони, копър и водка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Капелини със сьомга и сос от лимони, копър и водка1 / 2
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 400 г капелини
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • бульон - 3 ч.ч. пилешки от кубчета
  • сметана - 1 ч.ч. течна
  • водка - 1/3 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • копър - 1/2 ч.ч. - нарязан
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сьомга - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се поръсва със сол и черен пипер. Слага се в тава, постлана с фолио, намазано със зехтин, и се пече 7 минути на 150 градуса. Покрива се с фолио и се пече още 10 минути.

Лукът се реже на ситно и се запържва в зехтина. След като лукът омекне, се добавя бульонът, сметаната, водката и се вари 40 минути на бавен огън, като от време на време се разбърква. Сваля се от котлона и се добавя копърът.

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Кората и сокът се добавят към соса. Половин чаша от соса се отделя настрана. Рибата се реже на ситно и се добавя към останалия сос.

Загрява се и след като кипне, се оставя на котлона за 3 минути. Капелините се сваряват в солена вода и се отцеждат.

След това се поливат със соса, който е без риба, и се разбъркват внимателно. Сервират се, като се поливат със соса със сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: