Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Задушени лангустини

Задушени лангустини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Задушени лангустини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лангустините не са капризни за приготвяне, но с точната рецепта са истински деликатес"

Необходими Продукти

  • лангустини - 500 г
  • сметана - 350 мл течна
  • бяло вино - 80 мл
  • зехтин - 80 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • розмарин - 1 стрък
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лангустините се почистват, така че да остане само месото. Чесънът се реже на ситно и се запържва за 3 минути.

Лимонът се изцежда и сокът се добавя към чесъна в тигана. Чесънът се пържи до златисто и се добавя виното и сметаната.

Разбърква се и се кипва, след което се готви 2 минути.

Лангустините се пускат в соса и се задушават на бавен огън под капак 10 минути. Добавя се стръкът розмарин и солта.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: