Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Панирани лангустини

Панирани лангустини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Панирани лангустини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Панирани лангустини, с които може да гостите семейството си за специален повод или обикновен, но вкусен ден"

Необходими Продукти

  • лангустини - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • шоколад - 20 г
  • галета - 30 г
  • олио - 100 мл
  • портокали - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лангустините се почистват от черупката, опашката се оставя, без да се чисти. Прави се разрез в средата на гърба и се вади тъмната вена.

Чесънът се реже на ситно. Кората на единия портокал се настъргва на ситно. Сокът на двата портокала се изцежда. Сокът от портокалите се смесва с кората, джинджифила, соевия сос, чесъна и черния пипер. В тази смес се пускат лангустините и се оставят в хладилника за 30 минути.

В чиния се разбиват яйцата, в друга чиния се слага галетата. Лангустините се вадят от маринатата и се подсушават.

Нанизват се на дървени шишчета, топват се в яйце и след това в галета. Пържат се до златисто и се похлупват, за да са топли.

Маринатата се кипва и се вари на бавен огън 6 минути. Шоколадът се настъргва и се добавя в соса, разтопява се и се маха от котлона. Лангустините се сервират, като се поливат със соса и се поръсват със сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: