Начин на приготвяне
Лангустините се почистват от черупката, опашката се оставя, без да се чисти. Прави се разрез в средата на гърба и се вади тъмната вена.
Чесънът се реже на ситно. Кората на единия портокал се настъргва на ситно. Сокът на двата портокала се изцежда. Сокът от портокалите се смесва с кората, джинджифила, соевия сос, чесъна и черния пипер. В тази смес се пускат лангустините и се оставят в хладилника за 30 минути.
В чиния се разбиват яйцата, в друга чиния се слага галетата. Лангустините се вадят от маринатата и се подсушават.
Нанизват се на дървени шишчета, топват се в яйце и след това в галета. Пържат се до златисто и се похлупват, за да са топли.
Маринатата се кипва и се вари на бавен огън 6 минути. Шоколадът се настъргва и се добавя в соса, разтопява се и се маха от котлона. Лангустините се сервират, като се поливат със соса и се поръсват със сол.