Таратор с тученица

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
699
226
358
2
07/12/2015
"Една от класическите рецепти от Българската кухня, но в здравословна и свежа импровизация с тученица!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 922
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме тученицата - листа и крехки стебла.

Разбъркваме киселото мляко в купа и добавяме водата, като едновременно бъркаме с лъжица.

Счуканият със солта чесън го добавяме, а също олиото и нарязания копър.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
03.08.2017 16:36
Искам да кажа, че тученицата има в пъти повече витамин С от цитрусите.
Тъй че докато я има, възползвайте се!
2
0