Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Пилешка яхния със зелен фасул и домати

Пилешка яхния със зелен фасул и домати

Пилешка яхния със зелен фасул и домати
Снимка: Росица
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусно пилешка яхния - душа даваме за една порция от нея"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • зелен фасул
  • домати - обелени
  • червен пипер - 1 1/2 чаени лъжички
  • олио
  • пилешко месо
  • универсална подправка
  • картофи - 4 средно големи
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука с малко олио, колкото да се покрие дъното на тенджерата и го бъркаме докато поомекне.

Слагаме зеления фасул и обелените домати (или ако имате буркан с фасул и домати) и го чакаме да заври малко, като го бъркаме от време на време. Слагаме 1 1/2 ч.л. червен пипер и го разбъркваме.

Слагаме вода (колкото желаем, според желаното количество) и го похлупваме да ври, като увеличим малко котлона. През това време режем картофите на средно малки кубчета и ги прибавяме да врят.

След това чистим и обезкостяваме месото (или ако имате готови буркани още по-добре, добавете бульона от тях) и като поври малко слагаме от подправката на Маги и чакаме малко, след което изключваме котлона и яхнията е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: