Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Сачове»Пилешки дробчета със зеленчуци на сач

Пилешки дробчета със зеленчуци на сач

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И в чинийки да ги поднесете са вкусни, но най-вкусни са пилешките дробчета, които си взимате направо от сача"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 700 г
  • лук - 1/2 глава
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена + 1/2 зелена
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги оставете да се накиснат във вода, докато приготвяте заливката.

В подходящ съд изсипете нарязаните на кубчета домат заедно с останалите зеленчуци, нарязани на ситно, долейте с 200 мл вода и пасирайте.

Отцедете пилешките дробчета и прехвърлете в сача, залейте ги със зеленчуковата смес и добавете нарязания на едро лук, овкусете с подправките и печете дробчетата на сач на 220 градуса за около 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: