Балсуджук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Балсуджук
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-5
"Ето как да си приготвим в домашни условия вкусен балсуджук"

Необходими Продукти

  • гроздова шира - 1 л
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • нишесте - 5 - 6 с.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 100 г, половинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нанизваме ореховите ядки на дебел памучен конец с дължина 20-30 см.

Сваряваме гроздовия сок със захарта и нишестето, предварително размито със студена шира.

Варим, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти.

Завързваме конците на пръчка да висят в тенджера или над друг съд и заливаме с сварения сок.

Когато се втвърди заливаме отново и така докато свърши кашата.

При последното заливане се заглажда и оформя като салам и се закача на сухо и студено място.

След изсъхването суджуците се свиват, затова е добре да се правят по-дебели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: