Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Каши»Печена тиква с тахан и мед

Печена тиква с тахан и мед

ИвановаИванова
Новак
65442
Печена тиква с тахан и мед
Снимка: Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Получава се вкусна здравословна кашичка за закуска или десерт"

Необходими Продукти

  • тиква - 300г
  • захар - на вкус
  • тахан - 1 с.л. сусамов или по избор
  • мед - 1 с.л. течен
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на печената тиква с тахан и мед тиквата се обелва, нарязва на кубчета, слага се в тава, поръсва се със захар (по избор), слага малко масло отгоре на парчетата, вместо вода.

Пече се до омекване, но не прекалено.

След като изстине, печената тиква се слага в купичка, добавят се таханът и медът. Всичко се намачква с вилица или може просто да се разбърка.

Получава се вкусна здравословна кашичка за закуска или десерт.

Вижте също за какво е полезна печената тиква или прочетете нашите съвети за перфектната печена тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: