Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки триъгълни банички

Малки триъгълни банички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Търсим си компания за похапване. Вие свободни ли сте?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет, правоъгълни, от тънките
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • вода - 80 мл, гореща
  • масло - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите кори разстиламе и разрязваме с остър нож на 5 равни части. Държим ги покрити, за да не изсъхват.

В купа натрошаваме сиренето, прибавяме разбитите яйца, киселото мляко и содата.

В друга купа сипваме олиото, прибавяме маслото и ги заливаме с горещата вода.

На чиста повърхност започваме да сгъваме баничките.

Взимаме една кора, мажем я с маслената смес с четка, поставяме втора кора върху нея и я намазване само в горната част.

С чаена лъжичка поставяме в долната част на корите от млечната смес.

Започваме да прегъваме нагоре по кората, като се стремим да запазим триъгълната форма, която сме направили с първото прегъване на корите върху сместа.

След като навием баничката я намазваме цялата с маслената смес.

Печем баничките в предварително загрята фурна на 180 градуса върху хартия за печене.

На 15-тата минута вадим тавата и отново намазваме всички банички с маслената смес.

Допичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: