Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филетирана пържена пъстърва с картофена салата

Филетирана пържена пъстърва с картофена салата

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Филетирана пържена пъстърва с картофена салата
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"А това филенце от пъстърва ще ви се отрази много добре"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • олио - 40 мл + 3 с.л.
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, охлаждаме ги и ги белим.

Лука режем на ситно, поръсваме със сол и претриваме.

В купа изсипваме нарязаните на кубчета картофи, изстискания лук, 3 с.л. олио, оцета и посоляваме на вкус. Разбъркваме.

Внимателно измиваме и почистваме рибата. Отделяме главата, опашката и перките.

Отделяме филетата откъм външната страна на гръбнака, като следваме извивките на коремната кухина.

В дълбока чиния сипваме брашното и го посоляваме на вкус.

Овалваме в него рибата и я пържим в сгорещено олио до златисто.

Поднасяме с охладената салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: