Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена пъстърва с домашна Гарам масала

Пържена пъстърва с домашна Гарам масала

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пържена пъстърва с домашна Гарам масала
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Знаете как се пържи пъстърва, запишете си обаче внимателно съставките на домашната гарам масала"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л., на зърна
  • канела - 1/4 ч.л.
  • кардамон - 3 зърна
  • карамфил - 2 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кимион
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрят тефлонов тиган изсипете подправките, разбъркайте и изчакайте да освободят аромата си.

Преместете в хаванче и счукайте много на ситно. Получената подправка може да съхранявате в стъклен буркан.

Измийте, почистете и филетирайте рибата, посолете я и я поръсете с домашната Гарам масала на вкус.

Пържете рибата в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: