Тиквен чийзкейк с пудра захар

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
180
30
1
21/12/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене2 мин.
Общо22 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 210
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиква - 1.5 кг
  • маскарпоне - 700 г
  • бисквити - 250 г закуска
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • масло - 250 г краве
  • мляко - 400 мл кондензирано
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата поръсваме със захарта и 100 г масло покрита с фолио за 1 час на 180 градуса. Пасираме половината от нея. Останалото масло се разтапя и се прибавя към смлените бисквити.

От тях се приготвя плътен блат. Запичаме блата на 180 градуса за 10 мин. и оставяме да се охлади.

Маскарпонето разбиваме с миксер и към него прибавяме ванилията и кондензираното мляко. Добавяме и пюрираната тиква. Бъркаме леко с шпатупа.

Добавят се яйцата едно по едно и се бърка до хомогенна смес. Готовата смес се изсипва върху блата, а отгоре се подреждат другите парченца тиква. Пече се на водна баня за 2 часа на 150 градуса. Поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар