Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и добавете солта и бакпулвера, разбъркайте и оформете кладенче. В него чукнете яйцето, прибавете киселото мляко и олиото, разбъркайте и замесете меко тесто.
Върху леко набрашнен плот разточете тестото на правоъгълна кора, поръсете кората със семената и разточете леко (за да залепнат семената) на кора с дебелина 0, 5 см.
Нарежете кората на лентички с ширина около 1 см, усучете и завийте на кравай, оставете кравайчетата така, докато нагреете олиото.
Пържите на бавен огън до златисто кафяв цвят, подредете ги върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната им мазнина. Готовите кравайчета поръсете с пудра захар и сервирайте топли.