Донъти с пудра захар

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Донъти с пудра захар
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Донъти за цялото семейство - вкусни, домашно приготвени, пухкави"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 175 мл
  • вода - 30 мл
  • яйце - 1 бр.
  • краве масло - 40 г
  • захар - 50 г
  • мая - 20 г от кубче
  • ванилия - 2 прахчета
  • сол - щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата с прясното мляко и затоплете леко. Добавете маята и захарта. Разбъркайте докато маята се разтвори.

Пресейте брашното с щипка сол и двете ванилии. Излейте прясното мляко, добавете яйцето и разтопеното и леко охладено краве масло. Замесете меко тесто. Направете го на топка, сложете в купа и намажете с 1 с.л. олио.

Покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете тестото на топло докато удвои обема си. Втасалото тесто разточете на кора 3-4 мм.

Тестото е много еластично и се работи лесно с него. С голяма чаша изрежете кръгове, а с по-малка изрежете отвори в кръговете, за да се получи кравайче.

Изпържете поничките в загрято слънчогледово олио до приятен загар. Не поемат много мазнина, но ги извадете върху хартия за да се отцедят.

Поръсете донътите обилно с пудра захар, примесена с една ванилия! Да ви е сладко! Донътите с пудра захар са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: