Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Бадемите се пускат в гореща вода и се оставят за 10 минути, след което се отцеждат. С два пръста се махат ципите и бадемите се смилат. Добавят се пудрата захар, брашното, прясното мляко и жълтъците и всичко се разбърква.
Маслото се разбива до крем и се добавя по малко от сместа с бадемите и яйцата. Добавя се кайсиевият конфитюр.
Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към тестото.
Във форма за печене на кекс, намазана с мазнина и поръсена с брашно, се излива половината тесто, покрива се със стафиди и се полива с останалата половина.
Пече се 1 час и 45 минути на 160 градуса. За да не загаря десертът, се покрива с фолио. След като се извади от фурната, се оставя да изстине във формата за 20 минути и се обръща на решетка, за да изстине напълно.
Поръсва се с ванилена захар и се сервира.