Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Коледен Десерт с Бадеми

Коледен Десерт с Бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Коледен Десерт с Бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Десертът за Коледа трябва да е такъв, че след цялото ядене пак да искате да си вземете допълнително от него"

Необходими Продукти

  • масло - 160 г
  • пудра захар - 110 г
  • бадеми - 100 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • кайсиев конфитюр - 50 г
  • стафиди - 80 г
  • ванилена захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Бадемите се пускат в гореща вода и се оставят за 10 минути, след което се отцеждат. С два пръста се махат ципите и бадемите се смилат. Добавят се пудрата захар, брашното, прясното мляко и жълтъците и всичко се разбърква.

Маслото се разбива до крем и се добавя по малко от сместа с бадемите и яйцата. Добавя се кайсиевият конфитюр.

Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към тестото.

Във форма за печене на кекс, намазана с мазнина и поръсена с брашно, се излива половината тесто, покрива се със стафиди и се полива с останалата половина.

Пече се 1 час и 45 минути на 160 градуса. За да не загаря десертът, се покрива с фолио. След като се извади от фурната, се оставя да изстине във формата за 20 минути и се обръща на решетка, за да изстине напълно.

Поръсва се с ванилена захар и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: