Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в дълбока купа. Посоляваме и разбъркваме с маята.
Правим кладенче в средата и в него чукваме едно яйце. Разбиваме содата и киселото мляко и сипваме при брашното.
Прибавяме прясното мляко и 3 с.л. мазнина. Разбъркваме добре и оформяме тесто.
Набрашняваме повърхност върху която ще месим и сипваме тестото. Месим докато престане да лепне по дланта ни.
Така приготвеното тесто слагаме в купата и правим в средата му вдлъбнатина.
Покриваме със стреч фолио и оставяме да втаса на топло място, докато вдлъбнатината се скрие.
Ако няма да приготвяме пици в деня на омесване на тестото, го слагаме в найлонова торбичка добре намазана с мазнина, завързваме и оставяме в хладилника да втасва на студено.
Коментари