Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тесто»Тесто за мекици в хлебопекарна

Тесто за мекици в хлебопекарна

Тесто за мекици в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
15
"И в приготвянето на любимите на децата топли мекички винаги може да включите хлебопекарната - много е лесно с нея"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • жива мая - 25 г
  • брашно - ~700 г (може и още малко)
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.

В контейнера на хлебопекарната сложете всички течни съставки: яйцата, прясното мляко, киселото мляко със содата, солта и захарта.

Отгоре сложете всичкото брашно, като покриете равномерно течността, така че да не се вижда. Натрошете маята.

Пуснете на програма тесто. Ако ви се вижда, че тестото лепи по време на месене, може да добавите още 1-2 с.л брашно.

Малко преди да спре да меси (при мен е на 15-та минута), сложете супената лъжица олио.

Затворете и изчакайте час и половина (при мен тази програма е с такава продължителност).

Тестото за мекици в хлебопекарна е много сполучливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: