Начин на приготвяне
Разбийте добре яйцата със захарта и долейте олиото, лимонадата. Прибавете брашното с бакпулвера и добре разбъркайте сместа до хомогенност.
Сипете 1/2 от кексовата смес във форма. Отгоре излейте останалата смес, разбъркана с какаото, и отново леко разбъркайте с вилица, за да се получи шарката.
Изпечете кекса в загряна на 170 градуса до суха клечка. Извадете кекса и след известно време го обърнете в чиния. Залейте го с разтопен шоколад.
Белтъците разбийте с пудрата захар и капки лимонов сок. Излейте белтъчната глазура, за да се разлее надолу по кекса. Направете украса от зрънца нар и оставете сладкиша да се стегне.
Бързо и вкусно кексче!
Коментари