Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до побеляване с миксер, добавете олиото, содата и подправките, и разбийте отново.
Сипете настъргана тиква и разбъркайте с лъжица. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете към сместа постепенно като разбърквате добре с лъжицата.
Ако желаете тиквеният кекс да е шарен, може да добавите какаото накрая в половината от сместа и да намалите количеството му на половина. Редувате двете смеси при сипването във формата за печене.
Изсипете сместа в намазнена форма и печете на предварително загрята на 170 градуса фурна около 30-35 минути.
Изключете фурната и оставете ароматния кекс вътре още 10 минути.
По желание може да го полеете с разтопен шоколад или поръсите с пудра захар.
На снимката коледният кекс с тиква е намазан с айсинг, останал от коледните бисквитки.