Сиропиран тиквеник с канела и орехи

25/12/2015
"Да, да, знаем - пътят към едномесечната карта за фитнес е застлан със сиропиран тиквеник с канела "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо156 481
  • Преглеждания за месеца9681
  • Преглеждания за седмицата2083
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата на едро ренде. Задушете тиквата в мазнината, докато омекне.

Прибавете 1 ч.ч. захар и канелата. Добавете смлените орехи. Охладете сместа.

Разделете корите две по две. Сложете от плънката и завийте на руло. Изпечете до златисто.

Сварете захарен сироп от 2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода. Залейте тиквеника охладен с топъл сироп.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
19.63 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар