Начин на приготвяне
Един семпъл, но много вкусен сиропиран тиквеник - любима рецепта с тиква.
Тиквата се настъргва на едро ренде и задушава до леко омекване. Прибавя се канелата и се оставя да изстине.
Орехите се смилат едро.
Бисквитите за сладкиша също се смилат.
Кравето масло се разтопява.
Взема се една кора, намазва се с помощта на четка с масло. Върху нея се поставя още една кора. Разпределя се част от тиквата, орехите, бисквитите и по една супена лъжица захар. Корите се навиват на руло и се поставят в тава за печене.
По този начин се приготвят седем рула - тиквеници.
Отгоре рулата се намазват с останалото краве масло.
Рулата се нарязват напречно на четири.
Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
За сиропа: водата се смесва със захарта и се вари около 4-5 минути.
Прибавя се лимоновият сок и ванилията.
Тиквеникът с орехи се залива изстинал с топлият (не горещ) сироп.
Оставя се да попие сиропът и може да се насладите на един уникално вкусен сиропиран тиквеник с орехи и обикновени бисквити.