Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Сиропиран тиквеник с орехи и обикновени бисквити

Сиропиран тиквеник с орехи и обикновени бисквити

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Сиропиран тиквеник с орехи и обикновени бисквити
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Оставя се да попие сиропа и може да се насладите на един уникално вкусен тиквеник."

Необходими Продукти

  • тиква - 1.4 кг
  • краве масло - 125 г
  • орехи - 1 ч.ч.
  • обикновени бисквити - 12 - 14 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • кори за баница - 500 г
  • за сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 400 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един семпъл, но много вкусен сиропиран тиквеник - любима рецепта с тиква.

Тиквата се настъргва на едро ренде и задушава до леко омекване. Прибавя се канелата и се оставя да изстине.

Орехите се смилат едро.

Бисквитите за сладкиша също се смилат.

Кравето масло се разтопява.

Взема се една кора, намазва се с помощта на четка с масло. Върху нея се поставя още една кора. Разпределя се част от тиквата, орехите, бисквитите и по една супена лъжица захар. Корите се навиват на руло и се поставят в тава за печене.

По този начин се приготвят седем рула - тиквеници.

Отгоре рулата се намазват с останалото краве масло.

Рулата се нарязват напречно на четири.

Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

За сиропа: водата се смесва със захарта и се вари около 4-5 минути.

Прибавя се лимоновият сок и ванилията.

Тиквеникът с орехи се залива изстинал с топлият (не горещ) сироп.

Оставя се да попие сиропът и може да се насладите на един уникално вкусен сиропиран тиквеник с орехи и обикновени бисквити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: