Начин на приготвяне
От изброените продукти омесете меко тесто. Оставете го да почине един час. Пригответе сиропа, като го сварявате за 15 мин. и оставете да изстива.
Обелете тиквата, настържете я в дълбока купа и добавете захарта. Изчакайте 20 минути и получената течност прецедете , като натискате тиквата и я добавете към сварения сироп.
Добавете към тиквата смлените орехи и разбъркайте да се смесят. Вземете тестото, разделете го на 5 топчета. Разточете първата кора, намажете с олио и поръсете с плънката.
Навийте кората и я свийте на охлюв и поставете в средата на тавата, в която ще печете. По същия начин направете и другите кори и ги подредете и тях
Поръсете готовия тиквеник с разтопено масло и захар. Поставете го в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете до готовност според фурната.
Когато стане готов, извадете и го залейте с изстиналия сироп. Оставете го да изстива 4-5 часа или една нощ.
Сиропираният тиквеник с орехи и канела е готов.
Коментари